Marpoint > Kuchyňské potřeby > Zwilling J.A. Henckels Kuchyňské nože Solingen & příslušenství > Nože jednotlivé > MIYABI 6000MCT

Zwilling J. A. Henckels MIYABI 6000MCT nůž Gyutoh, čepel délky 20 cm

Název Zwilling J. A. Henckels MIYABI 6000MCT nůž Gyutoh, čepel délky 20 cm
Výrobce Zwilling J. A. Henckels Solingen ocel - nože - manikúry - kuchyňské potřeby
Kód 34073-201
Cena 5 613,00 Kč
Cena s DPH 6 792,00 Kč
Dostupnost Na objednávku
Kusů

Popis

Zwilling J. A. Henckels MIYABi 6000MCT nůž Gyutoh = kuchařský nůž na krájení masa a přípravu větší zeleniny.  

Nože MIYABI ztělesňují ostrou krásu. Tím následují tradici nejlepších japonských mečů, vyrobených legendárními mistry umění výroby mečů. Nejenže byly tyto meče neuvěřitelně ostré, ale zároveň se vyznačovaly mimořádnou krásou. Takovéto mistrovské nože nemohou být vyrobeny jen tak někde. Vyžadují dovednosti a znalosti, které byly získávány v průběhu času a předávány z generace na generaci. Proto jsou všechny nože MIYABI od společnosti ZWILLING J.A. HENCKELS vyrobeny ve městě Seki v Japonsku. Seki je od 14. století centrem japonského nožířství a výroby mečů. Proces výroby MIYABI nožů spojuje německé inženýrství s nejjemnější japonskou řemeslnou výrobou. Výsledkem je autentický japonský nůž, který nastavuje nové standardy kvality.

V japonské kultuře je cílem dokonalost. Pokrmy musejí být připraveny podle pravidel a být potěchou pro oko i pro patro. Perfektní příprava jídla samozřejmě vyžaduje perfektní nástroje. Série MIYABI 6000MCT nabízí široký sortiment nožů, který okouzlí uživatele svou výjimečnou ostrostí, pohodlnou manipulací a pěkným vzhledem.

Každý jednotlivý nůž je autentické mistrovské dílo. Extrémně tvrdé jádro z mikrokarbidové práskové oceli MC63 je vložené mezi 2 vrstvy oceli. Speciální zpracování čepele mění strukturu povrchu každé vrstvy a vytváří neobyčejný vzor, který se na každé čepeli liší. Nože jsou vyrobeny s nesmírnou pozorností a při výrobě mistři nožíři dbali i na ten nejmenší detail. Každá čepel má své autentické japonské ruční honování Honbazuke, je dvakrát ručně nebo brusným kamenem naostřena a pak vyleštěna na koženém kole. Tento proces dodává noži ostrost podobnou skalpelu, pro kterou je MIYABI známé. Každý nůž má jedinečné ostří Katana - viditelný podpis řemeslného mistra, který připomíná ostří japonských nožů. Původně tyto meče přijaly jejich individuální ruční hamonii linii, která odděluje méně tvrdé tělo čepele od extrémně tvrdého ostří. Rukojeť je vyrobená ze dřeva pakka. Dřevo Pakka je impregnované vrstvené dřevo. Použitím různých druhů dřeva vzniká krásná sendvičová struktura, ve které lze kombinovat různé barvy dřeva.

Nůž sedí pohodlně v ruce při všech krájecích technikách a může být použit jak v pravé, tak v levé ruce, přesně jak to šéfkuchaři vyhovuje. Rozložení hmotnosti rukojeti zajišťuje dokonalé vyvážení. Čepel s vyklepávaným povrchem tzv. povrchová úprava Tsuchime, nabízí optimální dlouhotrvající ostrost, vynikající krájecí výkon trvalé úrovně, odolnost proti korozi a flexibilitu čepele – jinými slovy vše, co nároční kuchaři od nože očekávají. ·

- čepel CRYODUR® je kalená pomocí speciálně vyvinutého procesu (včetně tvrzení mrazem při -196°C), což zaručuje extrémní tvrdost

- symetrické ostří s ultra ostrým honováním Honbazuke · tenké, stabilní ostří s autentickým japonským profilem: symetrické v úhlu 19°

- dokonalé vyvážení díky individálnímu zatížení, pohodlná práce bez únavy ruky zaručena při všech krájecích technikách

- na broušení doporučujeme profesionální brusné kameny či diamantový brousek  

- Nože nemyjte v myčce!!!

 

 

Sdílej tento článek s přáteli!
 
 
2008 - 2018 © Marpoint, Všechna práva vyhrazena